خوردن ترشي به همراه غذا باعث افزايش اشتها مي شود. همچنين به علت دارا بودن سركه باعث هضم بهتر غذا و چربي ها ميشود. بنابراین توصیه می شود که حتماً در کنار غذاهای خیلی چرب که باعث سنگینی می شود، ترشی مصرف کنید. در ادامه طرز تهیۀ ترشی بادمجان شکم پر که بسیار لذیذ است را بخوانید.

توجه کنید که این ترشی برای افرادی که به بادمجان حساسیت دارند، مناسب نیست.

مواد لازمبادمجان

سبزی ترشی ........................ 1/5 کیلو

ادویه .................................... یک قاشق سوپخوری

نمک .................................... یک قاشق سوپخوری

بادمجان قلمی کوچک ............. 3 کیلو

سرکه .................................. به میزان لازم

 

طرز تهیه

سبزي ترشي شامل جعفري، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمي سبزيهاي معطر محلي است. سبزي ها را پس از پاك كردن و شستن روي يك پارچه تميز پهن كرده و مي گذاريم يك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد مي كنيم.

 


براي تهيه اين ترشي از بادمجان هاي كوچك استفاده مي كنيم. اگر بادمجان ها خيلي ريز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمي داريم و به همين ترتيب آنها را در حالي كه يك برش 3 سانتيمتري در وسط بادمجان ها ايجاد كرده ايم، در سركه مي جوشانيم. به طوري كه براي هر يك كيلو، يك ليوان سركه لازم است. ظرف را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بادمجان ها كمي بپزد، ولي له نشود.

سبزي ترشي خرد شده را درظرف تقريباً بزرگي مي ريزيم وسير، نمك و ادويه را به آن اضافه مي كنيم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادمجان ها را ازاين مخلوط پرمي كنيم و در ظروف مخصوص ترشي مي ريزيم . سپس روي مواد سركه مي ريزيم تا سركه روي بادمجان ها را بگيرد. در آنها را محكم مي بنديم و در جاي خنك نگه مي داريم.

گردآوری: مجلۀ نیک مجلۀ نیک